Om oss

Kafé Sockerärtan drivs av Elisabeth Hellström Sjöborg, tillsammans med hennes son Kristoffer Hellström. Även Elisabeths syster, Gunilla Westerlund, kommer ha ett finger med i spelet. Både Elisabeth och Gunilla kommer från en gedigen restaurangbakgrund, där båda systrarna arbetat som kallskänkor och kockar i Sverige och utomlands. Elisabeth är utbildad vid restaurangskolan i Göteborg medan Gunilla är utbildad florist och har drivit inredningsbutik med inriktning mot blomsterarrangemang. Intresset för mat, att arbeta med service och upplevelser, kommer inte minst från deras föräldrar som drivit Hestravikens Wärdshus i Hestra och Irmas Café i Nissafors, i hela sina liv.

Eftersom musik och kultur är ett stort intresse för Elisabeth kommer även detta genomsyra Kafé Sockerärtans verksamhet. Utöver ordinarie kaféverksamhet utlovar både Elisabeth och Kristoffer ett härligt utbud av arrangemang med fokus på just musik och kultur. Kristoffer arbetar som skådespelare och musikalartist, och har tillsammans med sin sambo Maria Lundqvist, producerat framgångsrika och välbesökta föreställningar och kulturarrangemang över hela Sverige. Under sommaren kommer både Kristoffer och Maria med musiker och kollegor dyka upp i lite olika konstellationer.

”Många gånger har jag tagit elcykeln från Björkhagen i Magnarp där jag bor och cyklat till Bjäre Härads Hembygdspark. Lugnet på denna vackra plats på Bjäre med den trevliga Kaffestugan har lockat mej. Varje gång jag stannat och druckit kaffe med ”goefika” har tankarna slagit mig ”så trevligt det skulle vara att driva just denna Kaffestuga”. Och nu får jag chansen ! Kafé Sockerärtan har jag gett namnet efter sockerärtan som är en av de kulturgrödor som Hembygdsföreningen driver upp på gården.

Elisabeth Hellström Sjöborg
info@kafesockerartan.se
0703 - 24 76 72

VI ÄR ETT KONTANTFRITT KAFÉ
Endast kort och Swish

HITTA HIT

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

© KAFÉ SOCKERÄRTAN | WEBPROD BLOMILL